CCIB_UPC_04

Barcelona referma el seu pol de coneixement a la zona Fòrum

Queden enrere els temps en què la costa nord de la ciutat de Barcelona no era més que una rebotiga oblidada. La transformació que va començar el 2004 amb el Fòrum de les Cultures (d’aquí el nom popular que actualment es dona a la zona) no s’ha aturat des de llavors.  Els nous espais i infraestructures que es van crear han adquirit vida pròpia i segueixen el seu desenvolupament acompanyats de nous projectes que, amb els anys, han anat teixint una xarxa de complicitats en benefici de la ciutat.

L’esplanada que amaga una planta depuradora d’aigües s’ha convertit en el millor emplaçament per a esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure. A Diagonal Mar, el parc i el centre comercial són el centre de la vida dels veïns. El Port Fòrum acull projectes de futur a les seves instal·lacions (entre ells, el nou Cafè del Mar). Al CCIB creix any rere any l’activitat i milloren les valoracions dels seus visitants, mentre que l’edifici blau acull un nou museu dedicat a l’estudi de les ciències naturals. I a la ciència, precisament, està consagrada la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la nova “veïna” de la zona Fòrum.

El nou campus de la UPC rebrà 3.500 estudiants a diari

S’ha demostrat que els resultats en el món de la recerca són millors quan es comparteixen dades amb organitzacions complementàries. També al Fòrum de Barcelona s’ha configurat aquest “brou de cultiu” amb el coneixement com a nexe d’unió. Al proper 22@ (que s’autodefineix com “districte innovador que ofereix espais moderns per a la concentració estratègica d’activitats intensives en coneixement”), s’hi van unir fa temps el CCIB i els seus més de 100 esdeveniments anuals, molts d’ells congressos mèdics d’àmbit mundial o convencions tecnològiques punteres. També el Museu Blau és un referent per al món de la ciència. I, ara, la UPC puja al vaixell.

CCIB_UPC_05
Amb una inversió de 100 M€, la nova Escola d’Enginyeria de Barcelona Est, inaugurada el passat mes de setembre, serà l’aula de 3.500 estudiants i 500 professors i investigadors. L’equipament aspira a convertir-se en un pol d’atracció de talent, sobretot en el camp de les energies verdes, tant en enginyeria industrial com química o de materials. Biomedicina, nanotecnologia, electrònica… En total, 28 grups d’investigació s’instal·laran al Fòrum. Amb ells, la zona segueix consolidant el seu valor estratègic com a centre de coneixement.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada