181004_DIAGONAL-MAR_1410_1

Voluntaris per netejar la Platja de la Mar Bella

D’acord, les platges de Barcelona no són potser les més envejables, al que a neteja es refereix. Amb tot, són el nostre trosset de Mediterrani, l’horitzó blau al qual tots ens dirigim per escapar-nos de l’enrenou de la ciutat. Tenim el mar al costat i cal cuidar-lo i protegir-lo. Ara bé, ja sigui entre les roques dels espigons, surant o sobre el llençol de sorra al fons de la mar, se segueixen acumulant restes de … (millor mireu el vídeo al final).

Per posar el nostre granet de sorra i ajudar a conscienciar i protegir el Medi Ambient, un equip del CCIB ens vam unir el passat 4 d’octubre a la tercera jornada de neteja del fons marí a la platja de la Mar Bella, a Barcelona. Ja van tres edicions i hem estat en totes elles. Aquest any, a més, s’ha batut un rècord de participants: 200 voluntaris treballadors de diferents empreses vinculades al Barcelona Forum District (BFD) i compromeses amb l’entorn social i el Medi Ambient.

BFD (entitat de la qual som cofundadors) i l’associació Yotuba, van organitzar la jornada. Entre els 20 equips vam poder treure 565 quilos de residus en poc més d’una hora. I què vam trobar? Moltes tovalloletes (sí, les del WC i usades), ampolles, plàstics … fins i tot vam treure un matalàs, una roda i un IPhone nou de trinca!

El nostre equip va recollir gairebé 50 quilos (el 9% del total). Cada grup, format per 10 voluntaris, es dividia les funcions. I la cosa anava així: els submarinistes recollien els residus del fons del litoral i els lligaven a una bossa. A la superfície, voluntaris amb caiacs i paddlesurfs (els més experts seguien les seves bombolles) estiraven de les cordes, carregaven les restes i els transportaven fins a la sorra. També els apneistes amb les seves immersions a pulmó escombraven el fons mentre els nedadors ho feien a braçada neta. A terra, l’equip escodrinyava amb cura les roques dels espigons i altres, a la platja, rebien les deixalles per col·locar-les en grans bosses.

Amb el material, els organitzadors han preparat una exposició de l’artista Álvaro Soler-Arpa amb una obra feta a partir dels residus de plàstic recollits. L’objectiu era recollir el major nombre de residus però, sobretot, conscienciar de la importància de reciclar perquè no acabin a l’aigua. No vam guanyar la “competició” encara que, francament, guanyem tots.

I aquí el vídeo, les imatges dels submarinistes al fons del mar amb el principal residu que es van trobar: les tovalloletes d’ús higiènic que mai s’han de tirar pel vàter.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada