CCIB_Malikian_01

El virtuós Ara Malikian escull l’Auditori Fòrum

Les del 26 i 27 de desembre de 2017 van ser dues nits que deixaran petja als afortunats que van assistir als concerts d’Ara Malikian, un prodigi del violí que ha aconseguit reavivar l’interès per la música clàssica, inclosos els més petits. En total, més de 4.000 persones van omplir la sala durant dues nits consecutives.

El músic, que va començar a desenvolupar la seva carrera des de molt jove influenciat pel seu pare, aviat va veure reconegut el seu talent durant la guerra civil libanesa. Després d’una vida itinerant, avui dia és un dels violinistes més prestigiosos del moment, en part per haver sabut crear un estil propi, innovador i original. Hiperactiu, elèctric i amb les piles sempre carregades, Ara Malikian viu immers en una aventura permanent, un fet que queda palès en les seves actuacions.

Un espectacle basat en la història d’un violí

Emoció, llums, música en estat pur i fins i tot humor se succeeixen durant les més de 2 hores i mitja d’espectacle de Malikian. El fil conductor és la vida del seu violí, una herència del seu avi que va viatjar amb ell a Alemanya a la recerca d’un futur millor. L’instrument va ser testimoni també del pas per cabarets i de l’entrada a una prestigiosa escola de música on va ser batejat amb el nom d’un lutier imaginari: Alffredo Ravioli.

Les mostres de passió d’Ara Malikian sobre l’escenari, complementades per un grup de músics d’excepció, són la tònica dels seus concerts. Sona la melodia, el públic conté la respiració amb les primeres notes i el silenci es trenca per donar pas a un Rèquiem de Mozart que evoluciona per acabar en una versió de Jimmy Hendrix. I així serà tota la nit: el segell del geni libanès es deixa veure en les peces de clàssics com Bach o Vivaldi, però també a la banda sonora de Pulp Fiction o en els èxits de Led Zeppelin. A més a més, evidentment, de les seves pròpies composicions.

Els aplaudiments amb el públic dret no deixen espai per al dubte: serà difícil oblidar aquestes dues vetllades amb Ara Malikian a l’Auditori Fòrum.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada