CCIB_2016a

The Best 2016 @ CCIB

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona va viure un any intens el 2016, fet que desmostren les seves xifres d’activitat: 112 esdeveniments acollits, 537.384 participants i un creixement del 19,5% en la xifra de negoci. A més, els esdeveniments repetitius ja en representen gairebé la meitat, fet que constitueix un clar indicador de les bones perspectives de futur. Com afirma Marc Rodríguez, director general del CCIB, “la franca millora del mercat nacional i l’extraordinari comportament de l’internacional, units a la confirmació de Barcelona com a destinació turística de primer ordre i, especialment del turisme de negocis, han estat els motius de l’èxit.

Entre els esdeveniments corporatius celebrats el 2016 destaquen Gartner ITXpo Symposium (7.800 assistents), una rellevant reunió anual del sector tecnològic que se celebra al CCIB des del 2011; la cita prèvia al Mobile World Congress, Samsung Unpacked (5.000 assistents); i Openstack Summit 2016 (5.200 assistents), que amb més de 500 sessions reuneix líders TIC amb la comunitat de cloud computing.

Pel que fa als congressos, el CCIB continua essent la seu de referència de les grans cites internacionals mèdiques i científiques, entre les quals cal assenyalar CIRSE (6.700 experts en Cardiologia), EANM (6.300 experts en Medicina Nuclear), NIPS (4.800 experts en Neurologia) i ESMO (3.200 experts en Oncologia).

No obstant, la diversificació dels esdeveniments es manté com una de les claus de l’èxit del CCIB. Ho demostren les edicions del 2016 dels salons STS (40.000 participants del sector de la cosmètica i la bellesa), Fira Magic (esoterisme), Security Forum (seguretat) i InteriHotel (showroom d’interiorisme per al sector hoteler). També la convenció europea de la indústria de la distribució cinematogràfica, CineEurope (3.500 assistents), que va celebrar la seva cinquena edició consecutiva al CCIB, tot coindicint amb el 25è aniversari de l’esdeveniment. Menció especial mereix en aquest apartat la celebració de la 8a gala dels Premis Gaudí, organitzada per l’Acadèmia del Cinema Català, que ha tornat al CCIB el gener de 2017.

En l’àmbit musical, l’Auditori del CCIB va ser novament escenari de destacades cites de l’any: concerts del Primavera Sound, Il Divo, Sergio Dalma, Les Luthiers, Ludovico Einaudi, King Crimson o Buenavista Social Club amb la seva gira de comiat, entre altres. I el 2017 no es quedarà curt, atès que ja han confirmat artistes de renom com Diana Krall, The Cranberries, Miguel Bosé o Sweet California.

Felicitats a tot l’equip del CCIB per un any rodó!

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada