Sabies que ser sostenible no només consisteix a tenir cura del medi ambient?

Tot i que estem acostumats a associar la sostenibilitat amb ser ecològics, hi ha dos àmbits més en què una organització hauria de ser sostenible: el social –amb l’objectiu d’aconseguir una relació adequada i una comunicació fluïda amb les persones que tenen relació amb ella– i l’econòmic –per aconseguir una gestió transparent i una correcta distribució de la riquesa que es genera–. Per tercer any consecutiu, amb intenció de recollir i posar en valor totes les seves actuacions en aquest sentit, el CCIB ha seguit la guia G4 del Global Reporting Initiative (GRI) per elaborar la seva Memòria de Responsabilitat Social 2015.

CCIB_CO2_01Basant-se en una sèrie de processos estandarditzats per realitzar aquesta tasca, destaquen alguns indicadors entre els resultats. Per exemple, l’impacte econòmic indirecte va créixer un 29% el 2015, arribant als 312,81 M€. A més, amb voluntat de contribuir a la riquesa de l’entorn més pròxim, el 97% dels proveïdors van ser locals. La memòria subratlla també que, per segon any consecutiu, el CCIB va seguir creant ocupació i va mantenir el percentatge de personal propi en el 88%, amb una plantilla amb equilibri entre gèneres.

En l’àmbit social, el CCIB va incrementar la seva acció el 2015, estrenyent la seva xarxa de col·laboracions, entre les quals destaca l’impuls i implicació com a soci fundador de Barcelona District Fòrum, associació que desenvolupa la seva activitat sota paràmetres respectuosos amb el medi ambient i la promoció de la cultura i l’educació. La iniciativa va néixer el 2011 amb l’objectiu de vincular l’activitat del teixit empresarial de la zona amb les persones del territori i porta a terme accions de dinamització com exposicions o contractació d’empreses socialment compromeses que col·laboren amb persones en risc d’exclusió social.

I, tornant a la política de respecte al medi ambient, el consum total d’energia del CCIB es va reduir en un 3,23% el 2015. La dada adquireix més rellevància si es matisa que per les seves instal·lacions van passar 80.000 persones més que el 2014, de manera que la despesa energètica per delegat va passar de 21,21 kWh el 2014 a 16,97 kWh el 2015, la qual cosa significa un 20% menys. La millora en matèria mediambiental, atribuïble a la implantació de bones pràctiques i objectius concrets, també es va notar en la producció de residu banal per delegat (-13%) i fins i tot en l’ús de tòners d’impressora (-25%).

I t’agradaria neutralitzar les emissions dels teus esdeveniments?

Doncs el CCIB proposa als seus clients el càlcul de les emissions de CO2 generades durant l’esdeveniment i la seva posterior compensació mitjançant la compra de crèdits de carboni d’alta qualitat. Es tracta de destinar-los a projectes de reducció d’emissions en països en vies de desenvolupament i certificats amb estàndards internacionals. Per donar exemple, el 2015 el CCIB va destinar la compensació de la seva pròpia petjada de carboni a AY-YILDIZ Wind Power, un projecte d’instal·lació de 5 aerogeneradors de 3 MV de potència en una regió del nord-est de Turquia. La contribució a dinamitzar l’economia nacional i saldar una part de la creixent demanda d’energia amb energia renovable eòlica, es corona amb una reducció d’emissions de 30.997 tCO2 a l’any. Ni més ni menys!

 CCIB_CO2_07c

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada