500px Photo ID: 173655513 – Plane

Els propers mesos, cordeu-vos els cinturons

És oficial: el turisme de negocis i incentius ja no només ha deixat de ser el “germà petit” de l’estructura econòmica del nostre país sinó, que a més a més, s’ha convertit en una de les principals apostes en el sector serveis. El 2016 es va registrar a Espanya un nou récord de 75,6 milions de visitants estrangers. Això confirma el turisme com el principal motor del creixement econòmic i d’ocupació. La locomotora accelera i els ingressos que genera pugen un 12%. Lluny queda el tancament de 2016, però a dos mesos d’acabar el 2017 les dades provisionals fan pensar en una tendència a l’alça. Hem tancat uns mesos molt positius i arrenca l’últim tram de l’any amb els millors presagis. La indústria MICE està preparada per a un nou i intens curs.

Ara bé, si d’estadístiques i dades es tracta, aquí en tenim algunes. Els assistents als esdeveniments organitzats a Barcelona procedeixen en un 77% de l’exterior. Com afirmava la representant del Barcelona Convention Bureau a la conferència inaugural de l’Hospitality Leaders Week 2017,”Barcelona està oberta al món”. El 30,5% dels participants a congressos provenen de fora d’Europa. Escollir la Ciutat Comtal afavoreix l’augment de la participació. I les reserves per a la temporada 2017-18 no paren de créixer.

Experiències memorables, la clau en el futur

Però, com seran totes aquestes reunions que veurem arribar a mig i llarg termini? Segons un informe d’ICCA (International Congress and Convention Association), organització de la qual és membre el CCIB, la tendència és posar més èmfasi en presentacions interactives, experiències memorables i desenvolupament personal dels participants. És a dir, les preferències de les noves generacions, 100% natives digitals, han impulsat un canvi que adapti el format i contingut de les reunions. Flexibilitat, networking, tecnologia, creativitat, col·laboració… Són els conceptes que regnen entre les noves tendències.

En resum, el futur en l’organització d’esdeveniments està assegurat en el futur immediat i es presenta immillorable. Tenim les eines i els estudis per conèixer les necessitats del client. I, sense cap dubte, des del sector MICE i el turisme de begocis sabrem donar resposta i oferir solucions, proporcionant una experiència de qualitat.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada