Fundación Trinijove2

Més projectes, més socials

El 2018 ha acabat (feliç 2019!) i comencem a fer balanç d’un últim any extraordinari. La Responsabilitat Social Corporativa ha continuat sent un dels pilars de l’activitat del CCIB en el transcurs del 2018 amb una acció solidària que ha crescut i segueix enfocada a afavorir el nostre entorn més immediat.

Destinem el 0,7% de la facturació anual a accions solidàries. Aquest 2018 hem pogut participar i col·laborar en més projectes (de 31 el 2017 a 40 el 2018) principalment de fundacions i entitats vinculades amb el barri del Besòs i del districte de Sant Martí i hem augmentat un 56% la nostra aportació econòmica: de 154.000 euros el 2017 a  240.000 euros el 2018. En total, en els últims dos anys hem donat suport a 71 projectes solidaris amb una aportació de 394.000 euros a través de la cessió gratuïta d’espais i serveis, contribucions econòmiques o donacions d’aliments i materials.

Les col·laboracions solidàries -explica el director general del CCIB, Marc Rodríguez- “són el reflex de l’ànima del nostre centre” per “intentar ajudar en el possible a què les entitats se sentin com a propi el CCIB i trobin un espai on poder desenvolupar les activitats en favor de la comunitat. Especialment aquelles que ajudin a la millora del Besòs, que també és Barcelona i que ens acull”. Totes aquestes accions es fan públiques i es donen a conèixer en la memòria anual de Responsabilitat Social Corporativa que, a més dels aspectes socials, inclou els esforços del CCIB en política mediambiental i econòmica “amb el mateix compromís per crear ocupació i generar riquesa al nostre entorn més immediat”, afegeix Rodríguez.  

Els 240.000 euros destinats el 2018 a 40 accions solidàries es van fer amb la cessió gratuïta d’espais (77.000 euros) i concessió de serveis (134.000 euros) per celebrar concerts benèfics a l’Auditori o sopars solidaris. Per l’Auditori hi han passat la Coral del Besòs i corals de secundària del districte del Besòs, s’ha celebrat l’acte 10è Aniversari de la Fundació Pasqual Maragall, el concert solidari de Gospelfest a favor de Càritas Barcelona, el Concert VOZES de l’associació de músics per la Pau i la Integració o una representació benèfica de Peter Pan. També s’han cedit espais i serveis per entregar beques, acollir el sopar de nadal de la Fundació Pere Tarrés i per celebrar un debat sobre alimentació i càncer per recaptar fons a favor de La Marató de TV3.

També s’han destinat uns 4.000 euros amb la donació de material i aliments i 23.000 amb aportacions econòmiques externes. Hem participat en sopars solidaris amb la Fundació Lluita Contra la Sida, la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Formació i Treball o la Fundació Pasqual Maragall. Igualment, i per tercer any consecutiu, hem patrocinat el projecte d’integració a través de l’esport de la Fundació Trinijove que permet equipar i dotar el material necessari als equips de futbol sala que compten ja amb més d’un centenar d’infants i joves en risc d’exclusió social.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada