Portada Sirha

El mercat de la restauració segueix creixent i apunta bones perspectives

L’alimentació és una necessitat bàsica de l’ésser humà. En l’actualitat, per donar solució a hostaleria, esdeveniments i col·lectivitats en general, l’F&B (food and beverage) és un concepte ampli present en el dia a dia de tots nosaltres. En consonància, al seu voltant s’ha desenvolupat una important àrea d’activitat econòmica.

Els serveis d’F&B van consolidar el 2015 la tendència a la recuperació iniciada l’any anterior i el volum de negoci va ascendir a 3.255 milions d’euros, un 3% més. I les previsions són encara més favorables, empeses per l’evolució de l’activitat econòmica.

Sirha02La cultura gastronòmica està de moda. Alguns dels programes de televisió de més audiència tenen cuiners com a protagonistes, els restaurants premiats amb estrelles Michelin guanyen popularitat, el públic és cada vegada més conscient de la seva alimentació i escull la dieta que prefereix, augmenten les etiquetes de qualitat i els distintius de proximitat per a productes alimentaris… I en els esdeveniments, que acostumen a dedicar una part important del seu pressupost a F&B, aquesta és una de les claus per obtenir una bona valoració.

Es pot afirmar que, en el seu conjunt, el món de la gastronomia viu un moment dolç. L’impuls es troba en el negoci, però també en la seva faceta més creativa i de projecció futura, amb potents focus d’innovació que articulen un sector a l’avantguarda de la modernitat. Segons Maria Bertó, directora d’F&B del CCIB, “després del triomf i la consolidació de l’alta gastronomia i la popularització del gust pel que és nou, deixem enrere anys complicats per entrar en una edat daurada del sector, assumint la renovació permanent i els reptes de futur”.

SIRHA 2017, la cita mundial de la restauració

Com a centre neuràlgic d’aquest auge destaca SIRHA, el saló de referència per al food service mundial, organitzat per GL events. Els professionals de la restauració i del sector hostaler esperen impacients la seva celebració, cada dos anys a Lyon. La seva propera edició (del 21 al 25 de gener de 2017) ja s’ha presentat a les principals ciutats europees i augura un cartell d’excepció. Als concursos de gastronomia més importants (Bocuse d’Or, Copa del Món de Pastisseria, International Catering Cup), s’hi sumen nombroses iniciatives consagrades a la innovació. Les xifres són de vertigen: 190.000 visitants, 3.000 expositors, 135 països representats, 1.600 activitats diàries, 1.000 periodistes, 20.000 xefs… ¡Una cita ineludible!

SIRHA

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada