170831 internet-connectivity

La veu de l’expert: Jordi Gay

“Cal tarannà orientat al client, alta disponibilitat i capacitat resolutiva”

Parlem amb Jordi Gaysupervisor del departament tècnic del CCIB. Com a responsable d’IT, el seu equip s’encarrega de la gestió i control dels sistemes informàtics i de comunicacions. També del desenvolupament de les capacitats del centre per donar més i millors solucions tecnològiques als clients. Si parlem de microinformàtica, servidors, xarxes d’ordinadors, connectivitat, internet, WiFi, sistemes de control, comunicacions, videoconferència o telefonia… aquest és el nostre home.

Quin aspecte de la teva feina t’agrada més? Des de quan et dediques al sector MICE? Què aptituds específiques creus que són necessàries en comparació amb altres àmbits laborals?

Sens dubte, el més interessant és treballar en els esdeveniments que suposin un repte a nivell tecnològic. Cercar la millor solució, que s’adapti a les necessitats del client, pot suposar tot un viatge. Ja fa més de 10 anys que em dedico a aquest sector i els esdeveniments de caràcter tecnològic acostumen a ser els més exigents pel que fa a requeriments d’IT. Per dedicar-se a aquest sector cal tenir un tarannà molt orientat al client, una alta disponibilitat i una gran capacitat resolutiva davant les dificultats que puguin sorgir.

Amb una afluència de persones de diferents parts del món, sovint amb un perfil d’alta capacitació tecnològica, és difícil oferir un estàndard de qualitat al més elevat possible. Quins aspectes són més sensibles: velocitat o possibles talls de xarxa, seguretat, renovació periòdica dels equips …?

Hi ha molts aspectes sensibles en una gran infraestructura, ja que cada un dels elements que la formen pot acabar tenint incidència sobre la resta. Així que cal tractar amb cura totes les peces que composen el total. Per això, es fan renovacions periòdiques dels equips i actualitzacions dels sistemes. Hi ha un parell de paràmetres que tenen especial incidència en els clients: la velocitat i els talls de xarxa. Si la velocitat és baixa, l’efecte pot arribar a ser molt molest per als assistents, però si hi ha talls de connectivitat, llavors estem davant d’un escenari totalment inacceptable. Per evitar-ho, el monitoratge de tots els elements és bàsic. D’aquesta manera es poden diagnosticar i prevenir possibles problemes abans que passin, garantint així el millor servei als clients. Mantenir un estàndard de qualitat al més alt possible és part de la nostra tasca i fem tot el que estigui a les nostres mans perquè els nostres clients tinguin la millor experiència que li puguem donar. Això no seria factible sense combinar el factor humà i tècnic a parts iguals. La tecnologia és important, però la part humana del servei prestat és el que acaba de donar-li valor. Si les dues coses es combinen a un alt nivell, el resultat no pot portar sorpreses.

Hi ha algun esdeveniment que, per la seva complexitat o nivell d’exigència del client, destaqui entre la resta al CCIB? Quin és el major repte que heu afrontat des del vostre departament?

Afortunadament, comptem amb molts clients exigents, però si haguéssim de destacar-ne algun seria clarament del sector tecnològic. Des del nostre departament, aquests són els que ens presenten reptes més grans. Acostumen a tenir uns requeriments molt específics que cal cobrir i, per fer-ho, cal buscar solucions que s’adaptin correctament. El nivell d’exigència també sol ser molt alt i l’equip tècnic que ha de donar el servei ha d’estar a l’altura.

Quins 3 punts forts destacaries del CCIB en general?

Un d’ells és la flexibilitat. El nostre personal té la capacitat d’adaptar-se i donar resposta ràpidament a les sol·licituds dels clients. Un altre punt fort serien les instal·lacions. Els diferents espais (tipologia i dimensions) es poden adaptar a les necessitats del client, oferint un gran ventall d’usos. I, finalment, destacaria la constant millora. Tant el centre com el personal estan en constant evolució, de manera que els serveis oferts pel centre siguin millors dia rere dia.

Quin avantatge suposa el fet de treballar en l’òrbita d’una multinacional com GL Events?

GL Events és una reconeguda empresa del sector i, només per aquest fet, formar-ne part ja representa una molt bona carta de presentació. Un dels principals avantatges és que no només coneixem el CCIB, sinó que tenim la possibilitat de veure altres centres que formen part del grup des de tots els punts de vista. És molt interessant poder visitar centres com el de Lió o el de Brussel·les. Poder intercanviar punts de vista i experiències amb persones que tenen la mateixa funció, però en un centre d’un altre país, permet veure detalls i opcions que et mouen a explorar noves alternatives i serveis.

Quines han estat les últimes inversions que ha afrontat el CCIB en tecnologia? I quines són les properes intervencions previstes?

Les últimes inversions en tecnologia han inclòs la renovació dels firewalls principals del centre, juntament amb la diversificació de l’accés a internet a través de diferents operadors de forma transparent. El nou sistema permet tenir diferents operadors d’accés a internet perquè, en cas de caiguda d’algun d’ells, el segon operador prengui el relleu de forma totalment automàtica. Aquesta redundància d’operador serveix tant per al trànsit de sortida com d’entrada, oferint així una millor fiabilitat, disponibilitat i servei. Properament, estan previstes l’ampliació del sistema de WiFi (amb un desplegament de IEEE 802.11ac), la millora del sistema de megafonia i la renovació dels servidors.

Com ha evolucionat el món dels centres de convencions des del teu punt de vista en l’última dècada? En què ha afectat als teus competències en tecnologia?

Des del punt de vista d’IT, una de les coses que han evolucionat més és la necessitat de WiFi per als esdeveniments. Aquest servei s’ha convertit en un dels més importants per als esdeveniments, ja que tots els participants esperen tenir connectivitat a internet sense cables quan assisteixen a un congrés o convenció. La gran demanda i l’augment de dispositius a connectar han fet que haguéssim de desenvolupar les habilitats necessàries per tal d’oferir aquest tipus de servei: connectivitat WiFi en un escenari d’alta densitat d’usuaris. Tenir sales amb centenars o milers de persones que es volen connectar a internet simultàniament utilitzant els seus dispositius mòbils (telèfon i tablet) s’ha tornat habitual i el centre ha de ser capaç de respondre a aquesta necessitat. Per tot això, els sistemes que donen cobertura s’han actualitzat i ajustat per a proveir el servei en les millors condicions possibles. Els equips humans també han hagut de especialitzar-se en aquest camp per donar resposta a la demanda.

En els últims anys, el mòbil i les xarxes socials s’han convertit en protagonistes i acaparen totes les mirades, també en els serveis per a l’organització d’esdeveniments. Algun comentari sobre aquest tema?

Les xarxes socials i el seu ús a través del mòbil o tablet, són el primer aparador on la gent pot deixar les seves opinions. És fàcil, accessible i ràpid, així que fomentem que s’utilitzin. Per tant, s’han convertit en un punt d’informació a tenir en compte per veure si un esdeveniment ha estat un èxit. És important seguir qualsevol informació que hi pugui aparèixer publicada referent a l’esdeveniment o al centre. D’aquesta manera, es pot fer un millor seguiment de com ha anat l’esdeveniment i es poden localitzar punts a millorar i possibles accions a realitzar.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada