CCIB_TRAM

La unió del TRAM, una oportunitat de progrés per a Barcelona

Des que el 2010 una consulta ciutadana va descartar la reforma de l’avinguda Diagonal, el tramvia i la possible connexió dels extrems de les línies existents ha estat un tema repetit fins la sacietat a l’arena política de Barcelona. Els tècnics experts han el·laborat nombrosos estudis en un sentit o altre i, a data d’avui, el principal escull està en triar quin és el traçat més adequat: la inversión necessària i els posibles canvis en l’esquema de mobilitat de la trama urbana requereixen una reflexió profunda i consens en la decisió.

El que ningú dubta és que el tramvia és un dels mitjans de transport públic amb millor valoració per part dels usuaris i que la infraestructura existent als límits de la principal artèria de la Ciutat Comtal ha d’unir-se en algun moment. En aquest sentit, l’acord és total, tant des del punt de vista operacional com des de la promoció d’una mobilitat més sostenible. Des de l’aire, sembla que l’opció més sensata sigui seguir la línia Diagonal que l’enginyer Ildefons Cerdà ja va dibuixar quan va donar forma a l’Eixample, però no sempre la línea recta és el camí més curt entre dos punts. En qualsevol cas, el debat segueix obert.

Dos centres financers en un sol eix

Sigui com sigui, que un tramvia connecti de forma còmoda, directa i ràpida el 22@ i el Fòrum, per una banda, amb la plaça Francesc Macià i la Zona Universitària, per l’altra, sense cap dubte és un encert. Les dues àrees amb més concentració d’oficines i hotels, les dues entrades i sortides naturals de la ciutat, els dos principals centres de congressos, nombrosos centres comercials… Un curt viatge, amb parada a Passeig de Gràcia, per creuar la ciutat de punta a punta i trobar la teva “ànima bessona”. Per sentit comú, seria un contrasentit deixar escapar una oportunitat única per a transformar i millorar Barcelona.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada