CCIB_Primavera_Sound_2016_01

La capital musical del Mediterrani

Per tradició i influència de la cultura local, Barcelona és bressol de grans esdeveniments musicals. No és casualitat que sigui parada obligada al sud d’Europa per a les grans gires dels artistes mundials. Actualment, la ciutat i la seva àrea d’influència compten amb més de 50 festivals de diferents formats i mida. A més dels clàssics i els que aposten per la barreja d’estils, destaquen les cites dedicades al pop, el rock i l’electrònica.

Més enllà dels seus pressupostos i la venda d’entrades, és difícil quantificar l’impacte dels festivals de música a la ciutat, ja que generen una afluència de visitants “pròpia” però a la vegada constitueixen un complement de gran importància per a la oferta cultural de Barcelona.

Des que, el 1993, el BAM (Barcelona Acció Musical) convertís alguns concerts de la Mercè en el primer festival de la Ciutat Comtal, els números no han deixat de créixer. Va ser el 1994 quan va veure la llum el Sónar, que segueix sumant edicions com un referent de la música electrònica i experimental: més de 115.000 assistents aquest any. I, des de 2001, el Primavera Sound s’ha especialitzat en l’escena indie sense renunciar a grans noms; el 2016 ha incrementat la seva oferta fins arribar als 185.000 espectadors..

El Fòrum, principal escenari de la ciutat

Des de la seva inauguració el 2004, la zona del CCIB_Primavera_Sound_2016_02Fòrum de Barcelona és protagonista de l’auge del turisme de festivals i s’ha consolidat com a seu de concerts multitudinaris, amb el Primavera Sound al capdavant. També el BAM i el Cruïlla, entre d’altres, han optat per aquest ampli espai a l’aire lliure, ben comunicat i amb accés directe al mar.

En aquest aspecte, l’Auditori Fòrum del CCIB s’ha revelat en les últimes edicions del Primavera Sound com l’escenari que conté algunes de les millors sorpreses del cartell. Amb capacitat per a 3.140 persones, és l’espai indicat per gaudir de concerts “íntims”, amb una excel·lent acústica. Artistes de la talla de José González, The Sun Ra Arkestra, Suede i Kamasi Washington ja han experimentat la sensació de tocar a l’Auditori Fòrum, fent aixecar de la butaca un públic entregat.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada