CCIB_Gaudi2018_01

Els premis Gaudí de cinema tornen a repetir al CCIB

Per tercer any consecutiu, la maquinària dels premis grans del cinema català es va desplaçar al CCIB per celebrar la seva gala anual, que ocupa l’Auditori Fòrum. El glamour de les estrelles es va deixar veure a la catifa vermella i va recollir els aplaudiments i reconeixements de públic i companys de professió. 3.000 convidats van assistir a la cita, que també es va retransmetre en directe per televisió.

Ja l’anunci de les nominacions va fer parlar, amb quatre clares favorites: Incerta glòria (16 nominacions), Estiu 1993 (14), La llibreria (12) i Terra ferma (11). Estiu 1993 es va alçar com la gran guanyadora de la nit del cinema català, després d’aconseguir els premis a Millor pel·lícula, Millor direcció i Millor guió per a Carla Simón, i dos premis més. Incerta glòria es va fer amb vuit dels guardons als quals optava. Però la festa va ser molt més que una competició i es va convertir en un gran espectacle d’entreteniment i diversió. La millor celebració possible per homenatjar el talent dels professionals del cinema català..

Només un dels premis que es van repartir tenia destinatari assignat per avançat: l’actriu Mercè Sampietro va rebre el Gaudí d’Honor durant la gala. La decisió de la junta directiva de l’Acadèmia va voler posar l’accent en la seva llarga trajectòria a les pantalles, el teatre i el doblatge. Així, se suma a una llista d’homenatjats que ja compta amb noms de la talla de Jaime Camino, Pere Portabella, Rosa Maria Sardà o Josep Maria Pou, entre d’altres.

10 anys de premis

Els Gaudí, que adquireixen protagonisme any rere any i han consolidat el seu prestigi entre la crítica, fan el 2018 el seu 10è aniversari. En aquesta edició, van voler mostrar el seu suport a la campanya #Me Too i van reivindicar el compromís de la cultura en un context especialment complicat per al sector audiovisual, traslladant als nostres temps la força poètica del pensament pioner de Georges Méliès i el poder transformador del cinema.

Imatges © ACC, 2018

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada