organizavion-eventos-barcelona-ccib

El CCIB, un motor econòmic i element de cohesió de la ciutat de Barcelona

Estrenem aquest blog amb un homenatge a la ciutat a qui devem el que som i a la qual dia a dia intentem retornar la seva generositat en forma d’avantatges i benestar per a tots els seus ciutadans.

Barcelona és una ciutat d’èxit que moltes altres prenen com a model a seguir, per la qualitat de vida de les persones que l’habiten i també per l’àmplia oferta disponible per als qui la visiten de forma puntual buscant oci, creativitat, coneixement, salut, sostenibilitat, tecnologia… Al voltant d’aquests pols s’articula un esquema que, amb la participació ciutadana, està en desenvolupament i canvi constant i que, en última instància, reverteix en la riquesa general.

En l’àmbit del turisme de negocis, el CCIB contribueix a aquest model com a peça clau des de la seva obertura, el novembre de 2004. En aquests anys, fins a final de 2015, ha acollit més de 1.030 esdeveniments de tot tipus i un total de 4.700.000 delegats i visitants. Tot això, traduït en xifres, equival a un impacte econòmic acumulat a la ciutat superior als 2.500 milions d’euros (aquesta dada s’obté a partir de paràmetres oficials del Barcelona Convention Bureau).

Què aporta el CCIB a la ciutat?

organizavion-eventos-barcelona-ccib-A més dels llocs de treball directes i els moviments econòmics generats per part del CCIB i les seves empreses col·laboradores, l’activitat del centre genera ocupació hostalera, inversió publicitària, impacte internacional en termes d’imatge turística i un increment del consum derivat de la seva activitat. A tot això s’hi han de sumar els beneficis per a la ciutat des del punt de vista de l’equilibri geogràfic, ja que el CCIB es troba en una àrea urbana que s’ha regenerat notablement i que, gràcies al dinamisme adquirit, ha guanyat nous usos ciutadans: el Fòrum és avui el millor espai de Barcelona per a la celebració d’esdeveniments multitudinaris. El balanç és, sens dubte, favorable.

Entre les 16 cites més destacades per al sector MICE (meetings, incentives, conferences and events) a Barcelona al llarg de 2016, 11 han escollit com a seu el CCIB, que registrarà un creixement del volum de negoci del 4% respecte a 2015. És aquesta la prova més evident de l’èxit de l’aliança win-win entre el centre de convencions i la ciutat.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada