_CCI7367

El CCIB prepara la reobertura amb totes les mesures de prevenció i seguretat

Barcelona, 5 de juny de 2020

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) està elaborant un estricte protocol que garantirà les mesures de distanciament i la màxima seguretat i prevenció possible dels esdeveniments, visitants i treballadors. El CCIB treballa per deixar a punt les instal·lacions al llarg d’aquest estiu amb l’objectiu de reprendre l’activitat a partir del setembre.  El CCIB disposa de 100.000 m², amb amplis espais sense columnes i un auditori amb 3.000 butaques que permetrà personalitzar cada esdeveniment i garantir una mobilitat segura.

El CCIB, gestionat pel grup francès GL events, treballa en un protocol perquè es puguin desenvolupar els esdeveniments amb total normalitat quan es reprengui l’activitat. GL events gestiona 50 espais a tot el món i ja ha pogut reobrir alguns dels seus centres a la Xina. D’aquesta manera, ja compta amb l’experiència del retorn a l’activitat després de superar les mesures de confinament. Així, el CCIB ha treballat en coordinació amb GL events i rep l’assessorament d’experts per elaborar el nou protocol destinat als clients, visitants, proveïdors i treballadors.

La situació a Espanya és que al juliol acabi la desescalada, es reobrin els vols internacionals i s’entri en la “nova normalitat”. Amb tot, durant un període es mantindran mesures d’higiene i seguretat i s’utilitzaran noves tecnologies per adaptar-se als models híbrids d’esdeveniments.

En resum, entre les noves mesures i protocols hi haurà:

Seguretat del recinte:
Nous plans de neteja i desinfecció de les sales; reforç i incorporació de nous sistemes de ventilació i filtració d’aire; nous sistemes de purificació d’aire i esterilització dels espais.

Gestió dels accessos:
Nous sistemes per comptar els assistents i monitoritzar el flux dels visitants; sistemes de control de temperatura; delimitació dels espais de reunió; limitació de persones en espais reduïts i nova senyalització; reorganització de les sales de conferència i àrees d’espera i descans; definició de rutes de tràfic amb marques i senyalització; obertura de portes obertes a l’aire lliure.

Recepció del públic:
Ús de mascaretes; gel desinfectant; catifes de neteja de sabates; sistemes de neteja d’àrees de contacte (escales mecàniques, ascensors…) i reforç de neteja a totes les àrees i lavabos.

Sistema sanitari:
Reforç del personal sanitari i d’espais d’aïllament preventiu.

Restauració:
Adaptació de l’oferta gastronòmica, les cuines, les sales i el personal de servei. Les cuines del CCIB tenen la màxima certificació ISO 22000:2018 de Seguretat Alimentària. 

Comunicació:
Guies, protocol i material a disposició del client, visitants, proveïdors i treballadors. Nova comunicació in situ i comunicació a la pàgina web i a les xarxes socials.

Seguretat dels treballadors:
Noves mesures de distanciament; elements de protecció individual; nou material de separació físic; reforç de la neteja de les oficines i lavabos;  material d’ús exclusiu per als treballadors.

A més, es comptarà amb una organització interna que tindrà una formació específica. Aquest grup realitzarà un seguiment i estarà preparat per actuar en qualsevol moment.

Preparats per veure’ns

La crisi sanitària del COVID-19 va obligar al confinament de la població i a reorganitzar els esdeveniments. En aquest temps, el CCIB ha seguit treballant amb els clients, proveïdors i grups d’interès per mantenir el màxim d’activitat aquest 2020 i una gran part s’han reubicat a l’últim quadrimestre de l’any. A més, s’han seguit captant i signant nous esdeveniments per al futur.

D’aquesta manera, l’objectiu és reobrir l’activitat al setembre, al costat de tots els recintes i organitzadors d’esdeveniments, conscients que suposarà un impacte positiu per a tot el sector MICE, així com per a l’entorn i al teixit econòmic que gira al voltant del CCIB i de la ciutat.

Estem preparats, motivats i som responsables. Tornarem a veure’ns, sentirem els concerts, reprendrem els negocis i el contacte entre persones. I ho farem junts, com hem fet fins ara.

World Central Kitchen

A més de seguir treballant per als clients durant el període de confinament, el CCIB ha mantingut el compromís social per ajudar als més necessitats durant aquesta pandèmia. Entre altres iniciatives, el passat 20 d’abril el CCIB va reobrir els 3.300 m2 de cuines. L’equip de Diagonal Food, l’empresa del grup GL events encarregada de la restauració al CCIB, es va unir a l’ONG del xef José Andrés, World Central Kitchen, per cuinar fins a 5.000 plats al dia per als més vulnerables de l’àrea de Barcelona. Les cuines del CCIB segueixen actualment a ple rendiment.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada