“Continuem mantenint un ferm compromís de crear ocupació i generar riquesa en el nostre entorn més immediat”

Són paraules del director general del CCIB, Marc Rodríguez, que en valorar el passat any 2016 posa l’accent en la consciència social de l’organització i en els seus esforços per l’adopció dels reptes que permetin seguir avançant. I és que la presentació, fa uns dies, de la sisena Memòria de Responsabilitat Social Corporativa, va ser exemple de l’esforç del CCIB per posicionar-se com a centre de convencions totalment sostenible.

Tot i haver crescut un 12,14% en visitants i un 19,5% en volum de negoci, el CCIB no només va ser capaç el 2016 de mantenir les polítiques per a la reducció de l’impacte ambiental i afermar la creació de valor sostenible i positiu per al seu entorn més immediat, sinó que va millorar alguns dels seus registres més significatius. Com mostra la infografia, entre altres aspectes, l’any passat va adquirir rellevància l’evolució positiva d’indicadors econòmics (impacte local), ambientals (reciclatge, consum energètic, emissions) i socials (igualtat, ocupació de qualitat).

El centre, conscient de l’impacte ambiental derivat de la seva activitat (consum d’energia i materials, generació de residus i desplaçaments de persones, principalment), està en procés d’obtenir el 2017 les certificacions ISO 20121 per a la Gestió Sostenible d’Esdeveniments i ISO 22000 de Seguretat Alimentària, que complementaran l’ISO 14001 per al Sistema de Gestió Ambiental i l’EMAS (Reglament Comunitari d’Ecogestió i Ecoauditoria).

En la política mediambiental del CCIB, destaquen l’aument del percentatge de residus reciclats (47%) i la reducció del consum de paper (-8,5%) i d’energia per visitant (-9,13%). També és significativa l’avaluació mediambiental i de seguretat industrial dels proveïdors: els 12 més grans i amb més facturació disposen de certificats i polítiques d’RSC alineades amb les del CCIB. A més a més, s’ofereix als clients la possibilitat de compensar l’empremta de carboni de l’esdeveniment realitzat, una pràctica que el propi centre aplica en les seves activitats. Així, al 2016 es van calcular i compensar un total de 175 tCO2, que es van destinar a un projecte de generació d’energia eòlica i a un altre que utilitza biomassa renovable en lloc de fusta nativa com a combustible.

Consciència social a més de mediambiental

Des del punt de vista economicosocial, l’impacte en l’entorn local passa per la creació de llocs de treball directes (+11%) i indirectes (150), la contractació de proveïdors locals (94%) i una repercussió a la ciutat de 388,77M€ (càlcul a partir del valor mig de despesa per assistent que estableix el Barcelona Convention Bureau), un 24% superior que el 2015. La pertinença del CCIB al Barcelona Fòrum District, organisme del qual és membre cofundador des de 2011, ha estat la plataforma per incrementar les col·laboracions amb altres entitats enfocades a promocionar la cultura i l’educació i evitar l’exclusió social.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada