ccib_wohit_16a

Un congrés decisiu per al futur de la Medicina

En el passat, Medicina i Tecnologia no sempre han encaixat bé. Per la necessitat de confiança i proximitat (fins i tot física) entre el metge i el pacient, però sobretot per l’elevada exigència per mantenir la privacitat de les dades clíniques: en l’àmbit sanitari, més que en qualsevol altre, la informació personal és inviolable. No obstant, en les últimes dues dècades, s’han produït grans avenços en la digitalització dels sistemes i tot indica que, inevitablement, el futur passa per anar més enllà en aquest sentit.

ccib_wohit_16cCreada el 1961, la Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) es va avançar al futur y aposta des d’aleshores pel foment de solucions que converteixin i permetin un avenç en la sanitat a nivell electrònic. Avui, amb més de 60.000 membres actius, és la principal organització de les seves característiques en l’àmbit internacional i les seves directrius marquen el seu futur dins del sector de la sanitat.

Organitzat per HIMSS, el congrés World of Health IT 2016 (WoHIT) es va celebrar al CCIB el 21 i 22 de novembre. Realitat virtual, telemedicina, formació, gamificació per inculcar hàbits saludables, consultes mèdiques al mòbil, nous canals per connectar dades, hologrames per preparar cirurgies… Tots aquests conceptes es van convertir en protagonistes del congrés, que va reunir gairebé 1.000 participants procedents de 25 països. L’objectiu, aconseguir que els resultats en salut dels pacients de tot el món siguin més segurs, ràpids i eficients, utilitzant les eines tecnològiques disponibles i promovent-ne la implantació.

Una ciutat model

ccib_wohit_16bSegons el director de HIMSS Analytics, John Rayner, en aquesta ocasió es va escollir Espanya per acollir aquest congrés perquè “és un dels països europeus digitalment més madurs en sanitat”. Barcelona compta amb una concentració d’hospitals de referència superior a l’habitual que, a més a més, es complementa amb una àmplia xarxa de centres de recerca i universitaris de l’àmbit de la salut. Perquè un esdeveniment d’aquestes característiques sigui veritablement efectiu i coherent, necessita d’un entorn com aquest al seu voltant.

Precisament, el nord-est de Barcelona és una de les àrees de més concentració de coneixement d’Europa, tant en medicina (PRBB, Hospital del Mar, Banc de Sang i Teixits, Facultat de Medicina de la UPF) com en noves tecnologies (22@, Campus UPC). Un escenari a mida per acollir als decisors que, dia rere dia, revolucionen la forma d’entendre l’assistència sanitària.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada