CIRSE 2016 acull una viquimarató: esdeveniments i online es fonen en una abraçada
En l’última dècada, els congressos han fet un pas de gegant des del punt de vista tecnològic, no només en la infraestructura pròpia de l’esdeveniment en si i la seva posada a punt, sinó també en la seva capacitat per a projectar-se en el món digital i multiplicar la seva repercussió a través d’Internet. D’aquesta manera, els col·lectius organitzats han sabut treure profit de les noves eines al seu abast sense renunciar a reunir-se periòdicament per, entre altres objectius, tractar sobre la realitat i abordar nous avenços.
Avui dia no hi ha congrés que no disposi de publicacions virtuals, arxius multimèdia, protocols, directoris, fòrums o registres a la xarxa ni, per suposat, sense presència a les xarxes socials o, menys encara, sense una pàgina web. En breu, la tecnologia serà fonamental per a la creació de valor a través de la informació recopilada amb big data. Sigui com sigui, ser al món online ha permès que les reunions segueixin creixent i mantinguin el seu interès. Mentre alguns, davant l’auge de les TIC, van augurar la fi dels congressos, la realitat demostra la seva fortalesa i vigència indiscutible com a vehicle de coneixement, en especial en l’àmbit tecnològic i científic.
El congrés anual de la Societat Europea de Radiologia Cardiovascular i Intervencionista (CIRSE), que va celebrar la seva cita més recent entre el 10 i el 14 de setembre al CCIB i va acollir 6.700 delegats de 91 països, és un bon exemple de la confluència entre on i offline. En aquest marc expert, es va dur a terme una viquimarató destinada a millorar el contingut de diversos articles de la Viquipèdia relacionats amb la seva especialitat. Aquest tipus d’esdeveniment presencial, en què els editors es reuneixen per supervisar junts un tema o un grup específic d’articles de la gran enciclopèdia virtual, s’ha revelat com una activitat participativa que afegeix una dimensió presencial a la tasca en línia d’editors voluntaris; a més a més d’aportar socialització a la comunitat, la fa més visible vers l’opinió pública.
CIRSE era una oportunitat única, ja que és molt important que els articles sobre medicina estiguin complets a la Viquipèdia i que la seva redacció vagi a càrrec d’especialistes internacionals de prestigi. Durant tres hores, el CCIB va ser l’escenari en què els participants, a part de millorar la qualitat científica i les referències dels articles, van incorporar les biografies de les persones clau per al desenvolupament de la radiologia intervencionista.
Posts relacionats








Cap comentari
Afegir més