Acord

Benvinguts a la regió més atractiva del sud d’Europa per a invertir

El 2018 i 2019 els capitals tenen un objectiu clar: afermar les seves inversions a Catalunya. Aquesta voluntat es deu, sobretot, a la primera posición en un dels rankings més acreditats del panorama internacional, molt utilitzat per les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial. Es tracta de la classificació de fDi magazine, publicada i avalada pel prestigiós Financial Times.

Per a el·laborar la llista en la que Catalunya apareix al capdavant, els experts analitzen cinc criteris entre més de 450 regions i ciutats d’Europa: el potencial econòmic, el capital humà o estil de vida, la rentabilitat, la connectivitat i el clima de negocia. Tenint en compte aquests indicadors, el rànking determina que el top 5 de les regions més atractives del sud d’Europa el 2018 i 2019 per a la captació d’inversió estrangera són Catalunya, Madrid, Lombardia, Istambul i Lisboa, en aquest ordre.

El reconeixement posa de manifest que Catalunya i Barcelona tenen els actius, el potencial i la determinació de seguir sent un referent empresarial. De fet, és la segona vegada consecutiva que reben aquesta distinció, el qual és un indicador molt nítid de la confiança que generen a l’exterior. La seva posición geoestratègica privilegiada, una sòlida base industrial, una economía oberta al món i el foment de la innovació són factors clau per a assolir el dinamisme necessari.

Els resultats positius mostren l’augment de la inversió

Exemple evident de l’imatge d’imbatibilitat de Catalunya i Barcelona són els resultats d’activitat del CCIB, que el 2017 va superar el seu récord d’esdeveniments acollits, assolint els 122 (+8,9%). I no és un cas aïllat, ja que tot el sector nota l’embranzida d’una economía en creixement, motor de la regió i, per extensió, de tot el sud d’Europa.

Segons el baròmetre d’ICCA, el 2017 Barcelona va recuperar el lideratge MICE mundial i va superar París i Viena en el rànking de ciutats que acullen congressos d’impacte internacional. La seva traducció en riqueza va ser de 1.851 milions d’euros, un 21,2% més que l’any anterior. I el millor és que les previsions apunten que el 2019 podria ser inclús millor…

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada