BCN01

Barcelona va créixer un 15% en turisme de reunions el 2015

La ciutat va acollir l’any passat prop de 590.000 delegats de congressos i jornades, gairebé un 2% més que l’any anterior. El total de reunions va ser de 2.268.

El sector medicocientífic va concentrar pràcticament la meitat dels congressos i jornades que es van celebrar el 2015, una dada que avala el seu posicionament com a pol de coneixement, més encara si tenim en compte que telecomunicacions i tecnologia ocupen el segon lloc del rànquing.

El nombre total de delegats que van assistir a congressos, jornades, cursos, convencions i incentius el 2015 a Barcelona va créixer un 1,7% respecte a l’any anterior, segons les dades de Turisme de Barcelona. Alhora, el nombre total de reunions va ascendir a 2.268, un 15,2% més que el 2014.

El mercat espanyol guanya pes

Barcelona-ccibEl balanç anual mostra un increment del pes específic del mercat espanyol en l’àmbit del turisme de reunions a Barcelona. El 2015, 93.929 delegats procedien de l’estat espanyol, un 3% més que l’any anterior. També va augmentar el nombre d’entitats d’origen espanyol que van organitzar convencions i incentius a la ciutat. De les 1.836 convencions i incentius que van tenir lloc l’any passat, 893 –un 48,6%– estaven organitzades per una entitat d’origen espanyol, xifra un 72,1% superior a la de l’any anterior.

Amb les dades auditades, destaquen dos aspectes de pes. Per una banda, España ocupa el primer lloc del rànquing segons el país d’origen de l’entitat organitzadora dels congressos, seguida per Regne Unit, Estats Units, França i Alemanya. Per altra banda, l’estada mitjana a la ciutat dels delegats que van participar en congressos, jornades i cursos, i convencions i incentius va ser de 3,78 dies.

Per al període 2015-2021, la capital catalana ja té confirmada la celebració d’un total de 226 nous congressos.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada