170626 BCN Battle Party 02

Barcelona es converteix en capital del street dance

¿Ets un amant del popping i el b-boying? Si el practiques o simplement et sorprenen els seus moviments, hauràs vist que cada vegada són més persones les que dominen una disciplina que només està a l’abast de veritables atletes, dotats a més a més de talent musical. Els carrers de les ciutats són un terreny abonat per aquests artistes, però a poc a poc creix el reconeixement professional cap a la seva feina.

Popping, b-boying, locking, breaking… són diferents tipus de balls urbans que van sorgir als 70 com a evolució de les cultures hip-hop i funk i que, actualment, compten amb un munt d’adeptes a tot el món. Tot i que el seu bressol es situa a grans urbs com Nova York o Melbourne, són moltes les ciutats que han anat veient com pels seus carrers proliferaven mostres de street dance. A Barcelona, sense anar més lluny, és habitual trobar-se amb exhibicions al carrer davant de la catedral i en espais transitats com ara el Portal de l’Àngel. Tot i que també és possible assistir a “assajos” davant de façanes de vidre com les del Caixafòrum o la del CCCB.

Arrenca la Barna Battle & Fiesta

El 1er Concurs Internacional de Ball Urbà es durà a terme a Barcelona el proper 8 de juliol, a partir de les 12:00h, a la Plaça de Willy Brandt. 8 dels millors ballarins del planeta competiran pel títol, el guanyador del qual serà votat per 6 coneguts jutges. El fil musical de la cita anirà a càrrec d’un DJ especialitzat expert en aconseguir les millor interpretacions i expressions culturals damunt l’escenari.

L’esdeveniment serà possible gràcies a l’organització de Hilton Diagonal Mar Barcelona i la col·laboració d’entitats de la zona, com el CCIB, el Barcelona Fòrum District, el Gremi d’Hotels, la Fundació Trinijove i, evidentment, el Districte de Sant Martí.

Les competicions en el hip-hop són habituals a diferents parts del món i prenen forma de campionats, anomenats battles (batalles). Algunes d’aquestes manifestacions permeten que es ballin tots els estils, mentre que altres se centren en estils més específics. Sigui com sigui, les cabrioles i la qualitat de les seves coreografies no deixen indiferent a ningú.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada