ccib_fondo_marino_01

Bandera blava a les platges de Barcelona

ccib_fondo_marino_02És difícil que una ciutat de la mida de Barcelona disposi de platges d’aigües nítides i sorra neta. No obstant, gràcies a la transformació olímpica del 92, la Ciutat Comtal torna a mirar cap al mar i, des d’aleshores, inverteix grans esforços en millorar la qualitat del front marítim perquè els seus ciutadans i visitants en treguin el màxim profit. Són més de 4,5 quilòmetres que s’estenen des de la platja de Sant Sebastià fins a la zona de banys del Fòrum.

El 2016, set platges de Barcelona han obtingut la máxima distinción de mans del jurat internacional de la Fundació d’Educació Ambiental (ADEAC-FEEE) que valora diversos factors de qualitat i atorga les banderes blaves. A més de la gestió ambiental (neteja de sorra i aigua), es tenen en compte la seguretat, els accessos i instal·lacions, l’absència de trànsit rodat o la informació a les platges.

El granet de sorra de la societat civil

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa col·laboració de diferents entitats barcelonines se suma als esforços municipals per la neteja del litoral. De manera regular, particulars, empreses i institucions de la ciutat participen en les actuacions que s’organitzen. La més recent, a càrrec de Barcelona Forum District (BFD), una associació sense ànim de lucre enfocada a la responsabilitat social, el compromís mediambiental i el desenvolupament cultural dels barris adjacents a la zona Fòrum.

Coordinats per BFD i l’associació Yo Tuba Barcelona, el passat 27 d’octubre, 60 treballadors de cinc hotels de Barcelona (Barcelona Princess, Melià Sky, Melià Sarrià, Vincci Condal Mar i Vincci Marítimo) i del CCIB van participar en un triatló de recollida de residus a la platja de la Mar Bella. Donant el millor de si mateixos, sis equips van “competir” en una cursa de relleus per intentar recollir el màxim de residus. Al final, en realitat vam guanyar-hi tots. Els participants van recollir 249 kg de brossa del fons del mar i de l’espigó i van viure una jornada en què es van unir consciència en defensa del mediambient, diversió, companyonia i treball en equip.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


Cap comentari

Afegir més

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada